Цікава статистика про жінок

Після довгої та холодної зими, настає черга першому весняному святу 8 березня. Святу, яке давно стало символом весни, жіночності, материнства та кохання. Напередодні 8 березня ми хочемо привітати всіх дівчат і розповісти вам про найцікавіші факти з історії.

196 – найвищий у світі показник IQ у жінки. Її звуть Мерілін Вос Савант. На час тесту вона була молодим трейдером. Нині їй 62 роки.

221 км/год. Це швидкість тенісного м'яча, пущеного ракеткою знаменитої російської тенісистки Марії Шарапової. На даний момент це рекорд швидкості м'яча у жіночому тенісі.

У 33 роки Джесіка Фленнері створила сайт www.kiva.org, який зміг заробити 23 мільйони доларів. Вона сподівається довести цю цифру до мільярда.

На 20% у мінус відрізняється рівень заробітної плати у жінок та чоловіків, які перебувають на однаковій посаді з однаковими службовими обов'язками.

4 із 5 довгожителів, які дожили до 100 років – жінки.

24% жінок хотіли б стати чоловіками (за інформацією сайту Koreus.com), інакше кажучи, 76% цілком задоволені своєю статевою приналежністю.

17,7% парламентаріїв у світі – жінки.

У восьми країнах світу у парламенті немає жінок: у Саудівській Аравії, Соломонових Островах, Мікронезії, Науру, Омані, Палау, Катар, Тувалу.

10 жінок займають головні посади в державах.

120 мільйонів доларів. Такою є сума контракту, підписана Мадонною з продюсерською фірмою Live Nation. Абсолютний рекорд серед поп-зірок.

67 років. Такий вік найстарішої породіллі у світі. Вона родом із Іспанії, мати близнюків.

2 кг губної помади з'їдає за своє життя жінка, яка регулярно фарбує губи (дані TSR).

Тільки до 2077 року за даними IPU може бути досягнуто рівність статей.

33 жінки стали лауреатами Нобелівської премії з моменту її заснування у 1901 році. Загалом нобелівську премію за цей час отримали 797 осіб.

3 жінки вважаються за даними американського журналу «Форбс» наймогутнішими у світі: Ангела Меркель, канцлер Німеччини, Ву І, віце-прем'єр-міністр Китаю та Сінгапуру, президент компанії Temasek, та Кондоліза Райс, американський держсекретар.

Близько 100 мільйонів жінок у світі бракує підтримки балансу статей. Багато з них гинуть в Азії. В Індії вже оголошено кампанію на захист життя дівчаток.

Facebook
YouTube
Instagram